Dermaroller: rol uw huid gezond

Dermaroller Therapie is een revolutionaire huidverbeterende behandeling op basis van micro-chirurgische naaldjes. Deze therapie is ontstaan als gevolg van verschillende medische en wetenschappelijke studies.
De Medische Dermaroller bevat 192 microscopisch kleine naaldjes (lengte tussen 1 en 1,5 mm) die over de huid gerold worden. De gebruikte apparatuur is steriel en voor éénmalig gebruik, waardoor kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd (ISO 13485 certificaat). Voor meer informatie over de Dermaroller: bekijk de website van de leverancier.
Natuurlijk heb ik de benodigde training gevolgd om de Medische Dermaroller te mogen gebruiken.
Dermaroller

De Dermaroller: bij welke huidproblemen?

Dermaroller therapie geeft een aanzienlijke huidverbetering bij de volgende huidproblemen:

  • acné- en andere littekens
  • verouderde huid
  • door zon beschadigde huid
  • rimpels en lijntjes in gezicht en décolleté
  • striae
  • grove poriën

Dermaroller Therapie: hoe werkt het?

Door de piepkleine naaldjes die over de huid gerold worden, ontstaan duizenden hele kleine perforaties in de huid. Als gevolg van deze behandeling worden uw huidcellen gestimuleerd zich te delen en worden nieuwe collageen en elastine vezels aangemaakt. Bovendien is uw huid (door de gemaakte “kanaaltjes”) tot 200x beter in staat om de werkzame ingrediënten van huidverzorgingsproducten op te nemen.

De textuur van uw huid is al enkele dagen na de Dermaroller behandeling verbeterd en zal na 6 tot 8 weken optimaal zijn. Een eventuele volgende behandeling kan ook pas na die periode worden uitgevoerd. Voor het beste resultaat wordt geadviseerd om 2 à 3 behandelingen te laten uitvoeren. Is de Dermaroller Therapie bedoeld om wat diepere littekens te verminderen, dan kan het nodig zijn in totaal 5 behandelingen te ondergaan.

Na een Dermaroller behandeling

Direct na de behandeling zal uw huid er wat rood uitzien en warm en gespannen aanvoelen. Het kan een aantal dagen duren voor de roodheid is weggetrokken. Wilt u dit met een foundation wegwerken, dan is het belangrijk dat u hiervoor een geschikt product gebruikt.
Ook kan uw huid een paar dagen volgend op de Dermaroller behandeling wat droger zijn dan normaal en een beetje schilferen. Ik geef u uiteraard een uitgebreid advies mee hoe en met welke producten u uw huid in deze periode het beste kan verzorgen.